Mooie samenwerking bij een bijzonder mooi bouwwerk

In het hart van de Zuidas, aan de Parnassusweg in Amsterdam, wordt op dit moment hard gewerkt aan de nieuwbouwontwikkeling Hourglass. Hourglass wordt een kantoor- en hotelcomplex dat is ontworpen door Dam & Partners. Het gebouw van 80 meter hoog wordt gebouwd in de vorm van een zandloper en krijgt een natuurstenen gevel.  In het ontwerp en de realisatie van Hourglass is het BREEAM Excellent label het uitgangspunt. BREEAM is het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk ter wereld.

Hourglass wordt een iconisch gebouw met 19 verdiepingen en omvat ongeveer 42.000m2 vloeroppervlak, daarnaast is ± 5000m2 bestemd voor een ondergrondse parkeergarage. Deze garage, waar 139 parkeerplaatsen worden gerealiseerd, wordt voorzien van een vloercoating en juist voor deze vloercoating heeft Hurks bouw & vastgoedontwikkeling de expertise van Qlick Technofloor ingeschakeld. Naast onze adviserende rol, zullen wij ook de uitvoering van dit mooie project voor onze rekening nemen.

Onze samenwerkingspartner Geerdink Markeringen zal hierna in onze opdracht de belijning en overige markeringen gaan verzorgen. Wij zijn ontzettend blij met de erkenning die wij krijgen van Hurks bouw & vastgoedontwikkeling en zullen u dan ook binnenkort de eerste beelden laten zien van onze werkzaamheden aldaar.

Foto’s: Hurks bouw & vastgoedontwikkeling