Het creëren van een beleving, dit is wat Milo Baum drijft bij het opzetten van zijn nieuwe zaak, Baum Sport 2.0! De nieuwe winkel is sinds eind oktober geopend aan de Smutsstraaat in Hengelo en is vier keer zo groot als het voormalige pand aan de Drienerstraat.

De speciaalzaak op het gebied van Exclusieve wintersportartikelen met uitsluitend topmerken heeft een bijzonder eigentijdse inrichting, waaronder twee grote videoschermen, diverse shop-in-shops en naar ons idee het grootste assortiment ski’s, schoenen en andere benodigdheden. De wanden zijn afgewerkt met eigentijdse materialen zoals betonlook dessins en hout. Het geeft het geheel een open en frisse uitstraling. Een vergeten kindje, maar juist heel bepalend voor de sfeer in een ruimte, is de vloer. Wij zijn dan ook heel trots dat wij hier Milo in hebben mogen adviseren en de uitvoering hiervan hebben mogen realiseren.

Van scratch af aan

De winkelvloer met maar liefst een oppervlakte van 800 m2 moest nog geheel vanaf de constructieve betonvloer worden bewerkt. Deze betonvloer hebben wij gefreesd, wat nodig is om alle cementsluiers te verwijderen. Ook zorgt het frezen ervoor dat de benodigde hechting wordt gecreëerd voor het aanbrengen van de nieuwe zandcementdekvloer.

De firma Zwienenberg Installatie Techniek B.V. heeft na het frezen de vloerverwarming aangebracht, waarna er in samenwerking met de firma Rikkert Afbouwgroep uit Enter een nieuwe zandcementdekvloer is gestort. Zandcementdekvloeren met vloerverwarming zijn extra gevoelig voor scheurvorming door het ontstaan van thermische lengteveranderingen. Dit risico is te beperken door de vloerverwarming in de zandcementvloer langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen en af te laten koelen, het zogenoemde stookprotocol. Na het meermaals uitvoeren van dit stookprotocol zijn wij gestart met het leveren en aanbrengen van een 4-laags polyurethaan gietvloer. Deze kunsthars gebonden vloerafwerking is slijtvast en vergt nauwelijks onderhoud. De elastische eigenschap van polyurethaan verkleint de kans op scheuren aanzienlijk en het voelt zachter aan dan een tegel of betonvloer. Al deze eigenschappen, samen met het esthetische aspect, vormen de ideale vloer voor bij Baum Sport. Ter hoogte van de entree zijn er sparingen voor de matten geplaatst en is de vloer buiten de entree voorzien van een troffelvloer, zodat men met een gerust hart binnen kan stappen. Kortom, het heeft geresulteerd in een prachtig resultaat.

Milo Baum heeft durven investeren en innoveren en dit maakt Baum Sport tot een van de mooiste en innovatiefste wintersportzaken in Nederland. Waar de wintersporter naar hartenlust kan kijken, voelen en beleven…